Galleri for Ole Juel Nielsen    

juel@sydfynsmail.dk

Der er mere i 'harmonikaen' nedenfor - klik hér for at klappe den sammen igen
Serier
Don’t paparazzi me

The Creation of a Lord – Manfred Werner laver bugtalerdukke

Tango Sydfyn

Else 101, dagen derpå

Mor og barn, Wien

Tango 2, El Milongon

Veninder

Photoshoot, Jerez


Brud?
Om Avisdreng , Dublin

Billedet af avisdrengen i Dublin (se ovenfor) er fra en rygsækstur i Irland i 1968. Var lige kommet ud af biografen fra en eftermiddagsforestilling, da jeg så 3 drenge gøre klar til at sælge aftenavisen Evening Press med kioskbaskeren BIG MANHUNT AFTER SHOTS.
Tog kun 3 billeder af situationen (se nedenfor) – det var jo i den analoge tid, hvor farvefilm var dyre og der også blev sparet på den sort-hvide Ilford HP4-film i studentens Zenit 3M spejlreflekskamera med 50 mm optik. Gad vide hvor mange jeg ville ha’ nået at fyre af med nutidens isenkram? Sku’ jeg ha’ været lidt mere i øjenhøjde? .. og lidt mere til højre? .. der er for det meste nok flere eller mere afgørende øjeblikke .. eller hvad … Monsieur Cartier-Bresson?
Fremkaldte billedet ad flere omgange i de følgende år, i et intermistisk Opemus-mørkekammer, i forsøget på at give det en passende beskæring.

På et aftenskolehold hos Tove Kurtzweil, fik jeg i efteråret 78 lavet en hæderlig papirudgave, som jeg sendte til den 4. runde i en Ilford-Click-konkurrence arrangeret af bladet Foto & Smalfilm og Danmarks fotohandlere. (Det er første og eneste gang jeg har deltaget i en fotokonkurrence, inden jeg blev medlem af Svendborg Fotoklub i 2009).
Temaet var i denne runde ‘Børnene’, i anledning af børneåret 1979. Hér blev det til en 2. præmie på 3.000 kr (en rigtig pæn månedsløn for en studerende på den tid).
Som den ene af 3 af kontantvinderne fra de 4 runder, vandt jeg, i tilgift en ballontur over Nordsjælland.

Billedet af avisdrengen har været optrykt i Foto & Smalfilm nr. 4, april 1979 og i årbogen fra Selskabet for dansk fotografi i 2017. Fremkaldt/printet har det været udstillet på Gammel Mønt i København i anledning af konkurrencen i 79 (Gad vide hvor papirbilledet er blevet af; fik aldrig hentet det fra udstillingen); på Fælles Fynskes udstilling i 2016 og på Svb. Fotoklubs 75 års udstilling i 2020 på Frederiksøen i Svendborg, hvor borgmester Bo Hansen valgte det som sin favorit blandt de udstillede billeder.

Ballontur 1979

Før dronernes tid måtte fotografen selv med op!

F.eks. med en varmluftballon.
Der skal bringes en hel del grej i stilling og være mange hjælpende hænder, før skipper kan kappe fortøjningen og ballonen stige til vejrs.
Vejrudsigt, velcrosamlinger, gasflasker, gasbrænder, kurvens liner, fortøjning … Meget skal checkes og være på plads, før gasbrænderen tændes og ballonen fyldes med varm luft.

Billederne nedenfor er fra en ballontur over Nordsjælland i 1979, hvor der blev sat to balloner op som afslutning på Ilford Click-konkurrencen (se ‘Avisdreng, Dublin’ ovenfor). To vinderfotografer var med i en større ballon, mens jeg var med i en mindre – med en debuterende skipper. Som det fremgår af billedreportagen nedenfor, klarede skipper sin debut nok så godt som ballonfotografen klarede sin; hun fik dog sit lange hår i klemme under kurven ved landingen og måtte hjælpes fri .. da fotografen havde taget et billede af det ;-).

Karneval i København 1982-84

Billeder fra opstarten af det københavnske pinse-karneval i 1982 og et par år frem. Alle billeder er fra Indre by.
(Billeder med navnet ’23..’ er fra 1982; dem med ’29..’ er fra 1983 og dem med ’34..’ og ’35 ..’ er fra 1984. For en uordens skyld er der til slut et par fra 1986).